notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Virtuális séta a világ legszebb botanikus kertjeiben a karantén idején

hirdetes

Sétálj egyet a világ legszebb 5 botanikus kertjeinek egyikében virtuálisan!

VN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Unod már a négy fal között töltött napokat, hogy a tavaszi jó idő ellenére nem mehetsz el kirándulni? Azon az állásponton vagy, hogy a vírus megfékezése, és saját magad biztonsága érdekében, ha teheted, inkább otthon maradsz? Kapcsolódj ki kicsit, és látogasd meg a világ legszebb botanikus kertjeit a kanapédból! Bár nem érezheted az ott uralkodó  légkört, de nézd a jó oldalát, így nem merülsz ki a fárasztó sétában, és a turistákat is elkerülheted!

Virtuális séta a világ 5 legszebb botanikus kertjében

A Versailles-i Kastély kertje

A Versailles-i Kastély önmagában is nagyon pompás, de a kertje rátesz még egy lapáttal. Az európai kastélyépítészet csúcspontjának tartják ezt a Napkirály, azaz IV. Lajos által megálmodott palotát és fenséges kertjét. A palotához tartozó csodálatos kert nem kevesebb mint 25 év alatt készült el, te viszont egy kattintással bejárhatod a kanapédból ITT , jól hangzik ugye? A kert telis-tele van különböző gondosan összeválogatott, geometriailag elrendezett növényekkel, káprázatos szökőkutakkal és medencékkel.

Sao Paulo Botanikus kertje

Valami egzotikusra vágysz a szürke hétköznapokban? Miért nem kalandozol el virtuálisan a vadregényes, egzotikus, és egyben csodálatos Sao Paulo-i botanikus kertbe? Az online utazásokban az a legjobb, hogy határ a csillagos ég, két kattintással Braziliába is könnyedén el lehet jutni, fárasztó repülőút, és drága repülőjegy nélkül. Az 1928-ban Frederico Carlos Hoehne által alapított kertben felfedezheted az Amazonas  növény- és állatvilágát, köztük a tukánokat is megcsodálhatod, valamint a híres tavirózsa virágzásnak is szemtanúja lehetsz, kattints ide a felfedezéshez!

hirdetes

Inhotim Szabadtéri Kiállítás és Kert

Ha megtetszett Brazília, valamint az egzotikus növény- és állatvilága, akkor ezt sem szabad kihagynod! Egy 5000 hektáros birtok telis-tele művészeti kincsekkel. Jól gondolod, ez nem csak egy átlagos botanikus kert, hanem egyben egy nemzetközileg elismert művészeti kiállítás is. A brazil szavannából kialakított területen összesen 23 pavilont találhatunk az egzotikus növények ölelésében. Kattints ide a feledzéshez!

hirdetes

Botanikus kert a Central Parkban

A neves tájépítész, Frederick Law Olmstead által tervezett botanikus kert, ami a New York-i Central Park közvetlen szomszédságában található az egyesült Államok egyik legrégebbi botanikus kertje. Ide kattintva egy 360 fokos videós segítségével nézhetjük meg a kert trópusi gyümölcsfáit és különféle pozsgás növényeit.

Trauttmansdorff középkori kastély kertje

Egy kis kitérő után vissza Európába, egészen pontosan Olaszország az úti cél, azon belül az egyik legjelentősebb olasz kastély kertje. A 360 fokos virtuális túrán 83 különböző kertrészt fedezhetsz fel, lesznek olajfa ligetek, bambuszerdők, és színes virágfalak is, kattints ide a felfedezéshez!

Ha pedig megtetszett ez a karanténturizmus dolog, akkor felfedezhetet Budapest kiállításait is virtuálisan, valamint több világörökséget is bejárhtsz online!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

rabatt

Nagy tételben vásárló vevő számára engedmény.   ... Tovább

Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium

Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium feladat és hatásköre: Az önkormányzati... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Kultúra Utazás