notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Vissza az irodába - Így szoktasd magad vissza az irodába home office után

hirdetes

Így szoktasd vissza magad az irodai munkához a home office után

CZs
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Az egyik nap még a mamuszodban csoszogsz ki a konyhába egy kávéért délelőtt 10 órakor, a másik nap meg újra hajnalban kell kelned, hogy beérj az irodába? Bizony, lassan, de biztosan visszatérnek ezek az idők!

Home office után vissza az irodába

Keserédes home officeban van/volt részünk

Aki még nem dolgozott home officeban, és most megérezte az ízét, az könnyedén beleszeretett. Persze jobb lett volna az egész, ha bármikor kimozdulhattunk volna, és az egész kevésbé lett volna kényszeres, igaz? Nos, bármennyire is örülünk, hogy lassan, de biztosan visszakaphatjuk a régi életünket (vagy egy ahhoz nagyon hasonlót), visszaszokni az irodai munkához a kényelmes home office után bizony nem könnyű feladat. Egyre több cég és vállalkozás indul újra, ami nem jelent mást, mint azt, hogy itt az idő eldobni a mamuszod! Hogy megkönnyítsük a dolgod, összeszedtünk néhány egyszerű, de nagyon hatékony tippet!

Nézd át a ruhatárad

A #maradjotthon kezdetén még hűvösebb idők jártak, közben megérkezett a tavasz. A legutóbbi ruháid, amikben munkába jártál, valószínűleg még a melegebb darabok közül valók, ezért nem árt szétnézni a szekrényben néhány tavasziasabb outfit után. Ha úgy érzed, valamiben hiányt szenvedsz, könnyedén rendelhetsz magadnak online egy-két új darabot, amiket egyébként is biztosan szívesen öltesz majd fel, így nagyobb kedvvel indulhatsz munkába reggel.

hirdetes

Időben kezdd el visszaállítani a napirended

Home officeban elég volt 7:55-kor felkelned, 8 órára a gép előtt ültél? Ez hamarosan másként lesz, nem tudsz majd éjszakába nyúlóan fent lenni, és a lusta reggelek is eltűnnek. Érdemes már akkor visszaállítani a biológiai órád az eredeti kerékvágásba, amikor még otthon vagy, hogy az irodai munka első hete ne legyen annyira borzasztó. Aludj és kelj is fel korábban.

Légy előrelátó

hirdetes

Home office alatt könnyedén kimostál egy-két adag ruhát napközben, ebédidőben felporszívóztál, és ha volt egy szabad fél órád, készítettél magadnak valami nasit? Hamarosan erre sem lesz lehetőséged, és hogy ne ússz el teljesen, érdemes előre tervezni a házimunkát, a szórakozást, az énidőt.

Vegyél részt aktívan az irodai életben

Ha visszatérsz az irodába, és a kellemes home officet siratod, azzal semmire sem mész. Előfordulhat, hogy a visszatérés nagyobb pörgéssel jár majd, amiből nem árt kivenni a részed! Ha érzed majd a pezsgést, amit korábban annyira szerettel, nem esik majd nehezedre nap mint nap korán dolgozni indulni.

Éld meg a pihenést

A home officeban könnyedén összefolyik a munka és a pihenés ideje, gyakorlatilag letesszük a laptopot, és bekapcsoljuk a tévét. Mivel a munkaidő is szigorúbban visszatér, oda kell figyelned rá, hogy a pihenésnek, kikapcsolódásnak és szórakozásnak is meg legyen a maga ideje. Amennyire a lehetőségek engedik, légy aktív, sportolj a szabadban és töltődj!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

továbbengedés

hozzájárulás egy folyamat következõ szakaszába való továbblépéshez ... Tovább

vásárlásösztönzés

Különböző, többnyire rövid ideig ható ösztönző eszközök együttese, amelynek célja hogy... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek