notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

W3C

hirdetes

W3C

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A World Wide Web Consortium (W3C) egy konzorcium, mely nyílt szoftver szabványokat -- "ajánlásokat", ahogy õk hívják -- alkot a világhálóra (World Wide Web). A konzorciumot Tim Berners-Lee vezeti, az URL (Uniform Resource Locator, univerzális erõforrás azonosító), a HTTP (HyperText Transfer Protocol) és a HTML (HyperText Markup Language, hipertext leíró nyelv) eredeti megalkotója. Ezek a technológiák alkotják még ma is a Web alapjait.

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

 W3C

A W3C szabvány a következõ fázisokon megy keresztül: Working Draft (munka vázlat), Last Call (utolsó hívás), Candidate Recommendation (jelölt ajánlás) és Proposed Recommendation (tervezett ajánlás). Az ajánlást frissíthetik egy külön publikált Errata (hibajegyzék) dokumentumon keresztül, amíg elég frissítés össze nem gyûlik és ki nem adnak egy új ajánlást (például az XML a harmadik kiadásnál (Third Edition) tart). Néha az ajánlást visszavonják és újra átmegy az eljáráson. Ilyen volt az RDF is. A W3C tájékoztató jegyzeteket (Note) is publikál, amik nem tekinthetõk szabványnak.

hirdetes

Konzorcium

A Konzorcium a gyártókra bízza a szabvány alkalmazását. Sok szabvány megfelelési szinteket definiál, amit a fejlesztõknek követnie kell. Mint más szervezetek szabványait, a W3C szabványokat is idõnként csak részben implementálják, míg a fejlesztõi megfelelés erõsen növekszik. Az ajánlás egy jogdíj nélküli szabadalom, ami lehetõvé teszi bárki számára, hogy implementálja azt.

ISOC

Nem úgy, mint az ISOC és más nemzetközi szabványügyi szervezetek esetében, a W3C-nek nincs hitelesítési programja. A hitelesítési programnak vannak elõnyei és hátrányai. A W3C úgy véli, hogy ha most indítana ilyen programot, akkor több hátrányt okozna a közösségnek, mint elõnyt.

hirdetes

MIT

A Konzorciumot az MIT (Amerikai Egyesült Államok), az ERCIM (Franciaország) és a Keio University (Japán) közösen irányítja. Több különbözõ képviseletük van több országban, ezekre gyakran "W3C hivatal"-ként hivatkoznak.

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Oktatási és Kultirális Minisztérium

Tájékoztató az Otatási és Kulturális Minisztérium feladatairól   Az Oktatási és... Tovább

Vízipisztoly egy örök nyári szórakozás

A vízipisztoly egy örök klasszikus, ami mindig meg fogja találni a maga közönségét, legyen... Tovább

Tovább a lexikonra