notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mi is az a WEB 2? Honlapkészítés WEB2 alapokon

hirdetes

Mi is az a WEB 2? Honlapkészítés WEB2 alapokon

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Talány. Sokan sokfélét mondanak. Divatos szó, sokan dobáloznak vele úgy, hogy közben talán nem is tudják miért is ilyen forradalmi újdonság a web 2.0 az interneten.

 

Honlapkészítés és online PR internet marketing tanácsadó segítéségvel?  A hatékony  honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap! Kérd ajánlatunkat itt!

Internet

Ahogyan az Internet egyre jobban beférkõzött a hétköznapjainkba, családok napi tevékenyéségébe és nem pusztán a számítógéppel dolgozók körében használatos, számos új igény és elvárás alakult és fogalmazódott meg.

Az emberek szükségét érezték egyre jobban az interaktivitásnak, az önállóságnak, az ÉN szerepét az internetes tevékenyésgekben és itt nem a játékokról beszélek, hanem a hétköznapi internetezés során. Ma már az idõjáráson, a híreken át, a vásárláson keresztül, a barátok keresése és a kapcsolat tartásig és a vélemények közzé tételéig mindenre igényt tart az internetezõ.

hirdetes
Aktívitást mutat. Élõ hétköznapi társadalmi jelenlétet akar, egyre kevésbé az anonimitásban és csak a tájékozódásban élni. Vásárolni, beszélgetni, videókat megosztani, blogolni stb.
Az Internet mindenki számára nagyon fontos részévé vált életének.

Tehát mi is az a web 2?

A webkettõ az internetes websiteok fejlõdésének következõ szakasza. Az interkatívabb, emberközpontúbb internetezés meghatározása.

Mondok pár példát:

  1. Mp3-as oldalakról töltöttek régen a felhasználók, már Napstert, DC-t, BearShare-t használnak.
  2. Régen internetes enciklopédiákban kerestünk információt, ma mi szerkesztjük a a wikipedia oldalon együtt egy közös tudás tárrá.
  3. Pár éve még mindenki ingyenes tárhelyekre töltötte fel saját honlapját, ma blogolunk, ahol kiváncsiak vagyunk embertársaink véleményeire írásaink kapcsán.
  4. hirdetes
  5. Régen Fa struktúrával alakítottuk ki weboldalunk szerkezetét, ma címkékkel, azaz  tag-ekkel látjuk el õket.
  6. Régen domain neveink voltak a beszédesek fõleg, ma már keresõoptimalizáljuk oldalainkat.
  7. Régen publikáltunk, most megosztunk.
     Stb., stb. Számos további példáját láthatjuk magunk is internetezés közben.

A web 2.0 az Internet egybeolvadása, az oldalak összekötése, a böngészés relevanciájának megfelelõúj mederbe terelése, a kollektív intelligencia és szociális összeforrás színtere.

Honlapkészítés és online PR internet marketing tanácsadó segítéségvel?  A hatékony  honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap! Kérd ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

előirányzott eladás

Az értékesítés várt volumenének konzervatív becslése. Rendszerint a jelenlegi... Tovább

minõségbiztosítás

a minõségirányításnak az a része, amely a bizalomkeltés megteremtésére... Tovább

Tovább a lexikonra