notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A Google spam report

hirdetes

A Google spam report

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Hogyan jelentsünk be spamet a Google keresõnek? Milyen esetekben szükséges ez egyáltalán? Miért érdemes elkerülni, hogy oldalunk ilyen helyzetbe kerüljön? Cikkünkbõl kiderül.

Honlapkészítés és online PR internet marketing tanácsadó segítéségvel?  A hatékony  honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap! Kérd ajánlatunkat itt!

 

A Google spam report

Mi az a web crawler?

A Google web crawler (web robot, vagy keresõ robot néven is ismert) egy olyan program, amely szisztematikusan, meghatározott szabályok szerint böngészi a világhálót. Az eredményeket kigyûjti, és a keresõt használók ezek alapján kapják a találatokat.

A web crawler becsapása

Sajnos azonban a honlap készítõinek nem mindig érdeke, hogy a keresõ pontos képet kapjon, és ezáltal megfelelõ találatokat biztosítson. Ha a honlap nem a látogatónak, hanem a keresõmotornak készül, és csak emiatt kerül elõrébb a találati listában, akkor azzal nem csak a látogató idejét pocsékoljuk, hanem a keresõ érdekeit is sértjük, hiszen nem releváns oldalakat is listázott. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a csalások bizonyos esetekben a robotra, mint programra is hátrányos hatással lehetnek.

A csalások ismérvei

Csalásra utal, ha az oldalon az alábbi jelek bármelyikét fedezzük fel:

hirdetes
  • A háttérszínnel egyezõ színû szöveg, vagy link
  • Ha az oldal metainformációiban (description, keywords) olyan szavak szerepelnek, amelyek az oldalon nem
  • "Doorway" oldalak: kevés, vagy semmilyen saját tartalommal nem rendelkezõ oldal, amelynek egyedüli célja hogy egy másik oldalra linkelje
  • A "Cloaking" (takarás) azt használja fel, hogy a keresõ robotok meghatározott, könnyen azonosítható IP címmel rendelkeznek. Így lehetõség nyílik arra, hogy a keresõ robotnak mást oldalt mutassunk, mint a látogatónak
  • Több, azonos tartalmú oldal

A csalások bejelentése

A csalást bizonyos esetekben a robotok is észlelik, de ha ez nem következik be, akkor nekünk is lehetõségünk van felhívni a figyelmet egy oldalra. Valamennyi keresõ lehetõséget biztosít használóinak, hogy az ilyen oldakat jelentsük. Ekkor a keresõ fenntartói megvizsgálják az oldalt, és ha úgy találják, hogy az oldal megtéveszti a világhálót használókat, akkor annak az oldal fenntartója számára hátrányos következményei lesznek.
Ha ha úgy gondoljuk, hogy egy oldal megsértette valamelyik szabályt, akkor a http://www.google.com/contact/spamreport.html oldalon jelenthetünk be ezt a Google esetében.

hirdetes

A csalások következményei

A legszélsõségesebb esetekben az oldalt egy idõre - vagy akár végleg is
- kizárhatják az indexelendõ oldalak és a megjeleníthetõ találatok listájából, de természetesen több fokozat is létezik.
Elképzelhetõ az is, hogy a szabálytalanság általánosnak bizonyul; ilyenkor a keresõcégek munkatársai nem kézileg avatkoznak be, hanem a keresõ robot szoftverét módosítják oly módon, hogy az újdonságnak számító csalásra is tudjon reagálni.
Érdemes észben tartanunk, hogy ha a bejelentés után azonnal nem is történik semmi látványos" dolog az oldallal, a háttérben még történhet valami, és elõbb-utóbb a szabálytalan trükkök megbosszulják magukat.


Honlapkészítés és online PR internet marketing tanácsadó segítéségvel?  A hatékony  honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérd ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

környezeti cél

környezeti cél Általános, a környezeti politikával összhangban levő cél, amelyet egy... Tovább

klaszterelemzés

Valamely felmérésben szereplő személyek csoportosításának statisztikai technikája, nem egyes... Tovább

Tovább a lexikonra