notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hírdetések hálózaton belül

hirdetes

Előfizetőik webforgalmát módosítják a szolgáltatók

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Egyes amerikai internetszolgáltatók hirdetéseket helyeznek el a hálózatukon keresztül letöltött weboldalakban, derül ki a washingtoni egyetem kutatói által írt tanulmányból.

A washingtoni kutatók annak az esetnek jártak utána, amelyről 2007 júniusában a TechCrunch technikai blog részletesen beszámolt: szerintük a texasi RedMoon szolgáltató a kaliforniai NebuAd rendszerét használva hirdetéseket helyezett el azon weboldalakban, amelyeket előfizetőik akartak megnézni: ezt követően a céget számos támadás is érte, mivel az érintett weboldalaknak természetesen semmilyen kontrolljuk nem volt afelett, hogy milyen hirdetések jelennek meg rajtuk. A NebuAd már nem folytat ilyen jellegű tevékenységet és csak hagyományos online hirdetési praxist folytat, nyilatkozta az üggyel kapcsolatban a NebuAd sajtóosztálya.

hirdetes

Felfedezés

A tanulmány szerzői júliusban és augusztusban 50 ezer számítógépet tesztelve jártak utána hasonló eseteknek és azt fedezték fel, hogy egyes internetszolgáltató cégek a RedMoon-hoz hasonlóan reklámokat helyeznek el a hálózatukon letöltött weboldalakban: felfedezésükről egy San Francisco-i hálózati szimpóziumon számoltak be. A kutatócsoport által írt szoftver azt tesztelte, hogy a washingtoni egyetem szerverén elhelyezett tesztoldal változatlanul jut-e el az internetezők böngészőjébe.

hirdetes

16 esetben az oldalban eredetileg nem szereplő hirdetések jelentek meg, a csoport szerint ez közvetlenül a szolgáltatóknak köszönhető. A tanulmányban említett szolgáltatók között főként kisebbek szerepelnek, mint a Mesa Networks vagy a MetroFi, de érintettnek bizonyult az egyik legnagyobb amerikai szolgáltató, az XO Communications is, akiknek megszólaltatott sajtóképviselője szerint a vizsgálat téves, a hirdetések megjelenése pedig valószínűleg az XO-től vásárolt hálózati kapacitást használó szolgáltatónak köszönhető.

Forrás: www.hvg.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

információ

értelemmel bíró adat Tovább

vevõ

szervezet , vagy személy, amely vagy aki kap egy terméket PÉLDÁK:... Tovább

Tovább a lexikonra