notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

ASP.NET és PHP - elõnyök és hátrányok a megrendelõ szemszögébõl

hirdetes

ASP.NET és PHP - elõnyök és hátrányok a megrendelõ szemszögébõl

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Az ASP.NET nagyban megkönnyíti a webalkalmazások, webszolgáltatások fejlesztését és tesztelését, így annak használata a programozó szempontjából egyértelmûen elõnyös. De vajon mit lát ebbõl az egészbõl a megrendelõ?

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérd ajánlatunkat itt!

Az ASP.NET elõnyei a programozó szempontjából

Az ASP.NET-es alkalmazásfejlesztés a programozó számára egyértelmû elõnyös. A fejlesztõk dolgát ugyanis a rendelkezésre álló széles területekre kiterjedõ osztálygyûjtemény segíti. Egyszerûbb az áttérés is a Windowsos alkalmazásfejlesztõk számára, hiszen az ezzel a technológiával készülõ honlapok komponenseken (ASP.NET Web Forms) alapulnak, ahogy a Windowsos programok is, az alkalmazás fejlesztése pedig gyakorlatilag a különbözõ komponensek eseményvezérlõinek kifejtésével történik.
Jelentõs szerepet játszanak a programozó életének megkönnyítésében a fejlett hibakeresõ szolgáltatások.
Ezek együttesen a fejlesztési idõ lerövidülését eredményezik - ami természetesen a megrendelõ érdeke is.

Lefordított kód

hirdetes

Az elsõ elõny, ami a megrendelõnél is jelentkezik, az az ASP.NET kód lefordításából adódik. Tipikus esetben az ASP.NET oldal elsõ futáskor lefordul, a lefordított kód pedig megmarad a szerveren, így a második (és persze a további) látogatók már jelentõs sebességnövekedést tapasztalnak. A rendszer természetesen képes érzékelni azt, ha az eredeti ASP.NET kód megváltozott, és újboli fordításra van szükség, tehát ennek kezelése is automatikus.
PHP-hoz is létezik egy framework, amivel hasonló mûködést lehet elérni, azonban ez nem használható fel ingyenesen.

Web hosting

Ma Magyarországon nagyon kevés szolgáltató foglalkozik ASP.NET honlap hostinggal, míg PHP-s szolgáltatókból bõséges választék áll rendelkezésünkre. Ebbõl következõen az ASP.NET honlapok fenntartása drágább.
Amennyiben saját szerveren akarjuk tárolni adatainkat, akkor figyelembe kell venni azt is, hogy a PHP-nál jellemzõ Linux-Apache platformon nem futtathatók ASP.NET alkalmazások. (Vannak ugyan megoldások ennek áthidalására, azonban ezek még igencsak gyerekcipõben járnak.) A legjobban akkor járunk, ha az ASP.NET-es webalkalmazásainkat Microsoft Serveren futtatjuk, amelynek licensz költsége nem elhanyagolható.

hirdetes

Humán erõforrás igény

Az ASP.NET eszközeinek megléte nem elég; azokat ki is kell használni.
Ehhez elengedhetetlen a jó szakember. Sajnos a magyar munkaerõpiacon nehéz hozzáértõ ASP.NET programozót találni, a más cégnél dolgozókat pedig minden áron meg akarja tartani jelenlegi munkaadójuk.
PHP programozókból ellenben szinte "túlkínálatról" is beszélhetünk, részben a nyelv azon sajátosságainak következtében, amely annak egyszerû megtanulhatóságot támogatják.

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérd ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

metrológiai jellemzõ

olyan megkülönböztetõ tulajdonság, amely befolyásolhatja a mérés eredményeit ... Tovább

a mérés szabályozási rendszere

a metrológiai megerõsítéshez és a mérési folyamatok folyamatos szabályozásának... Tovább

Tovább a lexikonra