notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Webhosting kínálat

hirdetes

Webhosting kínálat

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Kész a weboldal, már csak fel kell tennünk valahova. Választhatunk, ingyenes és fizetõs  szolgáltató között.
A továbbiakban, áttekinjük, hogy kinek ajánlott az ingyenes, kinek a fizetõs szolgáltatás.

Ön miért jutott erre a honlapra? Mert ez az oldal egy hatékony, keresõbarát oldal! Szeretne Ön is több látogatót, egy hatékony és üzletet hozó honlapot? Online marketing tanácsadás, honlapkészítés állami támogatás segítségével! Kérje ajánlatunkat itt!

Webhosting kínálat

Ingyenes szolgáltatás

Nagyon népszerû és elterjedt manapság az egyéni honlapok, vagy egy kezdõ vállalkozás körében. Egyrészt mert nem kell érte fizetni. Másrészt mert névtelenek maradhatunk ha személyes honlapról van szó, az információnyújtás mellett.

Viszont ha belegondolunk, megvannak a hátrányai is az ingyenességnek.

 • Regisztrálás során, meg kell adnunk e-mail címünket, amit a spammerek egybõl célbavesznek és kéretlen levelekkel      áraszthatják el postaládánkat.
 • Korlátozva vannak a fájlformátumok (pl: mp3,zip,php), nem tehetjük fel, vagy méretbeli korlátozásokba ütközünk. Nem      használhatunk adatbázist stb. Ezek hiánya pedig elég idegesítõ ha egy kezdõ cég árlistájáról van szó, amit adatbázisban      tárolnak, vagy zenei portál, ahonnan zenei fájlokat lehetne letölteni - itt most legális oldalakra gondolok, nem a warez      site-okra.
 • Felhasználási feltételben szerepel hogy nem vállalnak garanciát a feltöltött adatokra, bármikor törölhetik oldalunkat,        és akkor se tárhely se honlap.
 • Az ingyenes tárhelyeken mindenféle témában találhatunk honlapot, javarészt komolytalan tartalommal bír. Ha eladással is      foglalkozunk, akkor hátráltathatja üzletünket, emiatt céges honlapnak alkalmatlan ez a fajta tárhely.
 • hirdetes
 • Szinte minden szolgáltató, reklámcsíkot helyez el oldalunkon, ami nem illeszkedik cégünk profiljához, eltérõ      szolgáltatásokat reklámoz, esetleg a konkurencia is megjelenhet rajta, ami negatív hatást gyakorol ületünkre.

Fizetõs szolgáltatás

Rengeteg webhosing cég létezik ma Magyarországon, mûködési elvük igazából nem tér el ingyenes társaitól, viszont szolgáltatásban annál inkább. Elõnyük hogy van garancia a feltöltött adatokra, nincs reklámcsík, nincs spam levél és bármilyen formátumú fájlt, feltölthetünk / futtathatunk.
Hátránya, hogy fizetni kell érte, viszont ne gondoljunk nagy összegekre. Mivelhogy elszaporodtak a webhosting cégek, így az árak lecsökkentek, így aki komolyan gondolja honlapját, és azt hogy pénzt keressen vele, elõfizet a szolgáltatónál.

Mielõtt elõfizetünk, nézzünk szét a cégek között

Mit nézzünk meg mielõütt döntünk:

 • tárhely mérete
 • mennyi e-mail cím jár hozzá
 • van-e virus és spam szûrés
 • milyen skripteket futtathaunk (PHP, Perl, CGI, SSI)
 • mennyi aldomain-t kapunk
 • milyen adatbázist használhatunk (pl: MySQL, PostreSQL)
 • FTP hozzáférés
 • Statisztika
 • egyedi IP cím stb.

Miután szétnéztünk, eldönthetjük, hogy nekünk melyik a legjobb. Nem feltétlenül a legdrágább a legjobb, és a legolcsóbb a leggyengébb.

hirdetes

 Szerverhosting

Ez magasabb kategória, mint az elõzõ kettõ, a szerverhosting szolgáltató vállalja, hogy nagysebességû internet kapcsolattal rendelkezõ szerverteremben elhelyezi az általunk biztosított szerver számítógépet. Szervergépünk õrzést kap, légkondícionált környezetet, és akármikor bemehetünk hozzá karbantartani.
A biztosított internet kapcsolat sebességének gyakorlatilag csak a pénztárcánk szab határt.
Tehát a szerverhosting szolgáltatóknál elhelyezett szervereken a magunk urai vagyunk, arra használhatjuk, amire csak akarjuk. Természetesen a törvény betartásával. Cserébe viszont nagyságrendekkel többet kell fizetnünk, és karban kell tartani gépünket.

Döntés

Mielõtt bárminek is nekikezdenénk, döntsük el, hogy honlapunkat mire szeretnénk használni. Tájékoztatásra, vagy kereskedelemre. Becsüljük meg, hogy köürülbelül, mennyi lesz a látogatottságunk. Mennyi adatok szeretnénk felvinni.
Ingyenes tárhely személyes honlapoknak tökéletes, cégeknek ajánlott a fizetõs, ha a szokásosnál nagyobb fájlokat szeretnénk hozzáférhetõvé tenni, és rengeteg látogatóra számítunk, akkor válasszuk a szerverhostingot.

Ön miért jutott erre a honlapra? Mert ez az oldal egy hatékony, keresõbarát oldal! Szeretne Ön is több látogatót, egy hatékony és üzletet hozó honlapot? Online marketing tanácsadás, honlapkészítés állami támogatás segítségével! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

minõségirányítási kézikönyv

dokumentum, amely meghatározza egy szervezet minõségirányítási rendszerét ... Tovább

dokumentum

információ és annak hordozója PÉLDA: Feljegyzés , elõírás, eljárás-dokumentum, rajz,... Tovább

Tovább a lexikonra