notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Máté Balázs online marketing asztali

Webmasters Tools-al a hibás linkek ellen

Webmasters Tools-al a hibás linkek ellen

Bödör Ferenc programozó
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Mindenki kattintott már olyan linkre ami egy barátságtalan „A keresett oldal nem található” 404-es üzenetet eredményezett. Ennek okozói a tartalom szövegében illesztett hibás linkek. Ezek a linkek olyan oldalra hivatkoznak melyek nem léteznek

A website és blog tulajdonosok napról napra új tartalmakat adnak az oldalukhoz. Az új információk gyakran linkeket is tartalmaznak amik saját belső oldalainkra vagy más weblapokra mutatnak.

Ezek a hivatkozások könnyen eredményezhetnek hibát mivel a linkelt információ elérése változhat, vagy aktualitás hiányában törölhetik.

A Webmasters central segíthet

Komoly fejtörést okozhat, hogy hogyan szűrjük ki azon oldalainkat, melyek hibás már nem létező oldalakra mutató linkeket tartalmaznak. Ehhez nyújt segítséget a Google Webmasters Tools web crawl funkciója.

hirdetes

Web crawl – Internetes feltérképezés

A funkció listázza siteunk azon url-jeit melyek ugyan nem léteznek ám más belső vagy külső oldalak mégis hivatkoznak azokra. A szolgáltatás elegendő információt nyújt ahhoz, hogy megfelelően kezelhessük az ilyen hibákat.

Minden hivatkozott de nem létező url mellet szerepel, hogy hány oldal hivatkozik rá és a hivatkozó oldalak címét is láthatjuk.

Kereső és felhasználóbarát 404 oldalak

hirdetes

A google blogjában további ötletek és tanácsok olvashatók arról, hogy hogyan tegyük barátságosabbá a 404 oldalt. A webfejlesztőknek megvan a lehetőségük arra, hogy egyedi 404 oldalakat hozzanak létre.

Az ilyen oldalak segíthetik a felhasználókat a tovább navigálásban. Segítség lehet, ha a nemtalálható url-hez hasonló tartalmakat ajánlunk a látogatónak, vagy egy keresővel további alternatívát adunk felhasználóinknak.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 140

Átlagos értékelés: 4.7

Szótár

megbízhatóság

gyûjtõfogalom, amelyet a használhatóság és az azt befolyásoló tényezõk, azaz a... Tovább

igazolás (verifikálás)

annak megerõsítése objektív bizonyíték szolgáltatásával, hogy az elõírt... Tovább

Tovább a lexikonra