notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Webtrash – Szemét az Interneten

hirdetes

Webtrash – Szemét az Interneten

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Gondolkoztál már azon, hogy az internet tartalmi teherbírásának van-e határa? Létezik-e az a pont amikor már az iszonyatos mennyiségû adat károsan hat az internet fejlõdésére? Eljöhet-e az az idõ, amikor a társadalom elfordul az internet adta lehetõségektõl?
Ezen kérdéseket boncolgatom cikkemben!

 

Honlapkészítés és online PR internet marketing tanácsadó segítéségvel?  A hatékony  honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap! Kérd ajánlatunkat itt!

Az internet 80-as évekbeni elterjedése és lassú térhódításakor álmunkban sem gondoltuk volna, hogy a legtöbbet használt médiává növi ki magát az internet.
Eleinte az alacsony sávszélesség miatt pusztán szöveges tartalom áramlására volt lehetõség, melyet a szolgáltatóknak, és fejlesztõknek köszönhetõen hamar felváltotta a mai internet kezdeménye.

Mára kinõtte magát a legfontosabb és legelengedhetetlenebb kommunikációs és médiaeszközzé. A területek száma melyeket az internet segítségével használunk megszámlálhatatlan. A legegyszerûbb módozatoktól a bonyolult vállalati és banki szférán át, a katonai és kormányzati lehetõségekig.

Kiépült sok-sok tudomány, szakma és filozófia mely az internetes társadalomra alapul, mint például az internet marketing is, viszont van köztük számos olyan is, amely kevésbé válik hasznára társadalmunknak. Gondolok itt az internetes bûnözésre és a nem publikus információk kiszivárogtatására. Errõl bõvebben majd máskor.

hirdetes

Térjünk hát rá a kérdés lényegére. Ma, amikor már bárki bármilyen információt feltehet könnyedén az internetre, mikor már többször teszik fel ugyanazt az információt, akár ugyanazt akár saját elképzeléseikkel tüzelve, el kell gondolkoznunk azon, hogy van-e erre szükség. Mondhatjuk azt, hogy elfér, hiszen ha nem érdekel, nem látom. Akkor is ezt mondjuk, mikor már a keresõkben az elsõ három oldalon is csak hülyeséget találunk és nem azt amit keresünk?

Tele van az internet szeméttel. Fölöslegesen sokszor szerepel egy-egy információ, vagy totál érdektelen, vagy ami a legfontosabb, hogy elavult. Gondoljunk bele, hogy 1995-ben valaki egy akkori szabályoknak és jogi feltételeknek megfelelõ aktuálisnak látszó információt tesz fel, ami most 2007-ben egyik ponton sem állja meg a helyét. Aki feltette, már rég elfelejtette, hogy feltette, mert azóta rég mással foglalkozik. Erre az információra már senkinek nincs szüksége és bizonytalan, hogy megállja-e a helyét.

Ki takarítja ezt el? Nincs Internetes Kommunális szolgáltatás. Ezek az információk csak egyre szaporodnak, terjeszkednek és idõvel az internet elég nagy hányadát tehetik ki. Akkor fognak a keresõk megbolondulni, nem tudnak majd releváns tartalmat mutatni, képtelenek leszünk megtalálni a számunkra fontos információt. Ekkor vesztjük majd el hitünk az internetben? Ez okozhatja-e az internet halálát? Én úgy gondolom igen. Javaslom, tartsuk karban állományunkat, mint ahogy otthon is kidobjuk a 10 éves újságot, vagy buszjegyet. Vállaljuk felelõsséget azért a tartalomért, amelyet az internetre kihelyezünk. Ha nincs szükségünk rá töröljük le. Vigyázzunk az Internetre, legalább úgy, mint a Földünkre, ahol már tapasztaljuk milyen nagy baj, ha a fejlõdés közben nem figyelünk oda arra, amely a fejlõdésünket segítette.

hirdetes

Az Online Marketing Stratiégiának ez is része. A karbantartás. Az, hogy az információinkat kezeljük, rendszerezzük és takarítjuk, ha kell.

 

Honlapkészítés és online PR internet marketing tanácsadó segítéségvel?  A hatékony  honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap! Kérd ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

metrológiai megerõsítés

olyan mûveletek összessége, amelyek annak biztosításához szükségesek, hogy egy... Tovább

lead time

A logisztikában az az időintervallum, amely alatt a megrendelés pénzzé tehető. Tovább

Tovább a lexikonra