Zsebes karaj vele sült burgonyákkal

Zsebes karaj vele sült burgonyákkal

ich.hu
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egy új megközelítéssel álltam neki a karaj elkészítéséhez, és nagyon szuper lett a végeredmény!

Zsebes karaj vele sült burgonyákkal

Hozzávalók:


•    1-1,5 kg sertéskaraj
•    3 fej vöröshagyma
•    3-4 gerezd fokhagyma
•    1-3 szál újhagyma
•    1 fej kápia vagy kaliforniai paprika
•    10-15 dkg füstölt sonka
•    2-3 ek sertészsír
•    1-1,5 dl fehérbor
•    1 tk kömény
•    1 tk oregánó
•    1 tk bazsalikom
•    1,5-2 ek oliva
•    só és bors gazdagon
•    bacon csíkok
•    5-7 fej burgonya

 

 

A karajt egy kicsit lehártyázzuk, majd kb 1,5 cm szélesen bemetszéseket végzünk rajta, de úgy, hogy alul azért maradjon egy kis húsos rész - vagyis ne vágjuk át az egész karajt. Egy kisebb edénykébe szórjuk bele az oregánót, a köményt és a bazsalikomot, majd öntsünk rá olivát. Ezzel a fűszeres kombóval kenegessük át a húst úgy, hogy a zsebekbe is jusson a fűszeres oldatból. Sózzuk és borsozzuk be a karajt, majd forduljunk a többi összetevő felé.

hirdetes


Gyakorlatilag minden összetevőt szeleteljünk, daraboljunk fel. A húst tegyük egy hőálló tálba, amit előtte kikentünk zsírral. A zsebekbe kezdjük el beletömködni a felaprózott összetevőket - természetesen mindenki saját ízlése és ötlete alapján járjon el.


A burgonyákat meghámozzuk, majd hosszanti irányban négyrét vágjuk mindet. A tálba a húsok mellé pakoljuk őket, majd szintén sózzuk a felületüket. A hagymából - ha még maradt - akkor ezekre is szórhatunk, illetve én 3 szelet bacont is pakoltam a karaj tetejére, hogy ne száradjon ki nagyon a sütés közben. A tálba kevés vizet vagy bort öntünk - én mindkettőt használtam a párolási szakaszhoz.

 

 

Alufóliával lefedjük az edényt, majd irány az előmelegített sütő, ahol 160-170 C-on 2 órán át hagyjuk párolódni a cuccot.

hirdetes

 

 

Miután letelt ez az idő, ezután levesszük az alufóliát, majd kicsit feljebb tekerjük a sütőt - és még 1-1,5 órán át sütjük a húst. ( Én annyiban variáltam, hogy a burgonyákat egy időre kivettem a hús mellől, mert már elég puhák voltak - és csak a pirítás végén tettem vissza, így aztán tökéletes lett a végeredmény. )


Tálaláskor érdemes a húst átlósan felszeletelni, így a hús és a hagymás, paprikás töltelék egy érdekes formavilágot hoz a tányérunkra, mellette pedig a vajpuha, de mégis ropogós burgonya egészíti ki az így sem gyenge ízvilágot.

 

 

Hegyvári Zoltán

alias Húsimádó

Forrás: husimado-eger.blog.hu


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
Érdekességek Ételek Gasztronómia

Szótár

Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium

Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium bemutatkozása   Az Igazságügyi és Rendészeti... Tovább

minõségirányítási rendszer

irányítási rendszer egy szervezet vezetésére és szabályozására, a minõség ... Tovább

Tovább a lexikonra