notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Máté Balázs online marketing asztali

Zsebes karaj vele sült burgonyákkal

Zsebes karaj vele sült burgonyákkal

ich.hu
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egy új megközelítéssel álltam neki a karaj elkészítéséhez, és nagyon szuper lett a végeredmény!

Zsebes karaj vele sült burgonyákkal

Hozzávalók:


•    1-1,5 kg sertéskaraj
•    3 fej vöröshagyma
•    3-4 gerezd fokhagyma
•    1-3 szál újhagyma
•    1 fej kápia vagy kaliforniai paprika
•    10-15 dkg füstölt sonka
•    2-3 ek sertészsír
•    1-1,5 dl fehérbor
•    1 tk kömény
•    1 tk oregánó
•    1 tk bazsalikom
•    1,5-2 ek oliva
•    só és bors gazdagon
•    bacon csíkok
•    5-7 fej burgonya

 

 

A karajt egy kicsit lehártyázzuk, majd kb 1,5 cm szélesen bemetszéseket végzünk rajta, de úgy, hogy alul azért maradjon egy kis húsos rész - vagyis ne vágjuk át az egész karajt. Egy kisebb edénykébe szórjuk bele az oregánót, a köményt és a bazsalikomot, majd öntsünk rá olivát. Ezzel a fűszeres kombóval kenegessük át a húst úgy, hogy a zsebekbe is jusson a fűszeres oldatból. Sózzuk és borsozzuk be a karajt, majd forduljunk a többi összetevő felé.

hirdetes


Gyakorlatilag minden összetevőt szeleteljünk, daraboljunk fel. A húst tegyük egy hőálló tálba, amit előtte kikentünk zsírral. A zsebekbe kezdjük el beletömködni a felaprózott összetevőket - természetesen mindenki saját ízlése és ötlete alapján járjon el.


A burgonyákat meghámozzuk, majd hosszanti irányban négyrét vágjuk mindet. A tálba a húsok mellé pakoljuk őket, majd szintén sózzuk a felületüket. A hagymából - ha még maradt - akkor ezekre is szórhatunk, illetve én 3 szelet bacont is pakoltam a karaj tetejére, hogy ne száradjon ki nagyon a sütés közben. A tálba kevés vizet vagy bort öntünk - én mindkettőt használtam a párolási szakaszhoz.

 

 

Alufóliával lefedjük az edényt, majd irány az előmelegített sütő, ahol 160-170 C-on 2 órán át hagyjuk párolódni a cuccot.

hirdetes

 

 

Miután letelt ez az idő, ezután levesszük az alufóliát, majd kicsit feljebb tekerjük a sütőt - és még 1-1,5 órán át sütjük a húst. ( Én annyiban variáltam, hogy a burgonyákat egy időre kivettem a hús mellől, mert már elég puhák voltak - és csak a pirítás végén tettem vissza, így aztán tökéletes lett a végeredmény. )


Tálaláskor érdemes a húst átlósan felszeletelni, így a hús és a hagymás, paprikás töltelék egy érdekes formavilágot hoz a tányérunkra, mellette pedig a vajpuha, de mégis ropogós burgonya egészíti ki az így sem gyenge ízvilágot.

 

 

Hegyvári Zoltán

alias Húsimádó

Forrás: husimado-eger.blog.hu


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Csőben sült kelbimbó csirkemellel

2019-02-15

Csőben sült kelbimbó csirkemellel

A napokban a zöldségesnél vettem vagy két maroknyi kelbimbót, de még nem tudtam, hogy mi lesz belőlük. Először valami tartalmas, télies leveskében gondolkodtam - de aztán beugrott egy kép: hús, besamel és vajpuha kelbimbók jelentek meg a képzeletemben, amit már csak meg kellett csinálni.

A magyar mangalicatermékek meghódították a világpiacot

2019-02-12

A magyar mangalicatermékek meghódították a világpiacot

A magyar mangalicatermékek meghódították a világpiacot Szingapúrtól Kanadáig, jelen vannak többek között Japánban, az Egyesült Államokban, Brazíliában, de a mi életünkben is kedves szerepet töltenek be – mondta Nagy István agrárminiszter a 12. Budapesti Mangalicafesztivál hivatalos megnyitóján, szombaton.

Házi sörfőzés - Angol IPA - I. rész

2019-02-04

Házi sörfőzés - Angol IPA - I. rész

Persze mielőtt megtörtént volna a bevásárlás, előtte ki kellet találni, hogy mit is főzzünk. A szép a történetben az, hogy egymástól tök függetlenül az Angol IPA-ra szavaztunk - úgyhogy még megverekedni sem kellett, megvolt a konszenzus, egy igazi klasszikus sörrel kezdünk, aztán ha bejön és sikerül, akkor majd jöhetnek a többiek is.

Tízből négy magyar elárulja bankkártyája PIN-kódját

2019-07-29

Tízből négy magyar elárulja bankkártyája PIN-kódját

Tízből kilenc internethasználó háztartásban van okostelefon, 71 százalékukban laptop, 61 százalékukban pedig asztali számítógép. Annak ellenére, hogy az okostelefonok a legelterjedtebbek a digitális eszközök között, netbankolásra mégsem ezeket használják a magyarok – többek között erre jutott a K&H friss kutatása.

További cikkek ebben a témában
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 114

Átlagos értékelés: 4.8

Érdekességek Ételek Gasztronómia

Szótár

Kékszalag

A Kékszalag vitorlásverseny több évtizedes múltra tekint vissza, hiszen a 20. század eleje... Tovább

minõségirányítási kézikönyv

dokumentum, amely meghatározza egy szervezet minõségirányítási rendszerét ... Tovább

Tovább a lexikonra